Geplaatst op Geef een reactie

Ijverig

Want ik getuig van hem dat hij een grote ijver heeft voor u en voor hen die in Laodicea zijn, alsook voor hen die in Hiërapolis zijn.’
‭‭Kolossenzen‬ ‭4‬:‭13‬ ‭HSV‬‬

IJver, ijverig, woorden die aanduiden dat je er tegenaan gaat, maar ook dat je het met hartstocht en passie doet, want je doet het voor Hem en voor hen! De mensen bereiken met het evangelie doe je niet vanuit je luie stoel, je zult eropuit moeten, het liefst met zijn tweeën of meer, maar als dat niet lukt is het in je eentje ook goed, want je bent nooit alleen, God, de Heilige Geest, die in je woont, gaat met je mee!

Je zult uit je comfortzone moeten komen en dat is voor veel mensen spannend, heel spannend. Maar vergeet niet, dat als je dat gedaan hebt, het je een geweldige kick geeft. Dat is fijn, maar daar doe je het niet voor, nogmaals je doet het voor Hem en voor hen!

We zijn zo gewend om geestelijk te consumeren. We zitten in de kerk, krijgen de liedjes, die we zingen, voorgeschoteld, daarna mogen we naar een preek luisteren en nog een lied zingen als ‘amen’ op de preek. Waarna er iemand namens ons bidt. We zijn verleerd om in actie te komen, actief bij een dienst betrokken te zijn. Daarom moeten we er op uit, naar buiten, zoals Jezus dat deed. Hij was te vinden waar de problemen waren, bij de zondaren, de hoeren en de tollenaars, het uitschot van de maatschappij. En Hij voelde Zich er niet te groot voor, want Hij deed het voor Hem en voor hen!

Zo mogen ook wij, als zijn discipelen er op uit gaan, daar waar de zondaars zijn, om ze te bereiken met het evangelie. Zet daar tijd voor opzij, wees daartoe bereid, altijd. Bij de Amerikaanse mariniers hebben ze een leuze: Wees beleefd, wees professioneel, maar zorg dat je een plan hebt om iedereen die je ontmoet te vermoorden. Ik wil die veranderen in de leuze voor een evangelist: Wees beleefd, wees professioneel, maar zorg dat je een plan hebt om iedereen die je ontmoet tot Jezus te leiden.

Gebed: Heer, Ik wil mij opnieuw toewijden aan U, Vader God en aan de mensen die U nog niet kennen. Om een plan te hebben om iedereen die ik ontmoet tot Jezus te kunnen leiden. Ik wil me daarvoor inzetten, voor U en voor hen, tot eer van Uw naam!

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘de Eigenschappen van een Evangelist’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8hx1MYKrrWr&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *