Geplaatst op Geef een reactie

Kwaad met kwaad

‘Let erop dat niemand kwaad met kwaad vergeldt, maar wees altijd goed voor elkaar en voor anderen.’ 1 Thes‬ ‭5‬:‭15‬ ‭HTB‬‬

Ik heb het in eerdere filmpjes ook wel genoemd, dit Bijbelse principe van tegengesteld reageren, het ‘totally different’ zijn dan de mensen die Jezus niet kennen. Een heel belangrijk issue waarin we ons kunnen onderscheiden.

Niet kwaad met kwaad vergelden, maar het kwade juist beantwoorden met het goede. Een andere vertaling zegt dat we het goede moeten najagen. En najagen is in actie komen, niet lijdzaam toezien als je kwaad wordt aangedaan, niet berusten, maar juist het dubbel en dwars vergoeden met het tegenovergestelde.

Dat ontneemt de tegenstander een reden om je nog meer kwaad te doen, het doorbreekt de spiraal van het kwaad en slaat mensen, en de macht die erachter zit, die jou kwaad wil doen, de wapens uit handen.

Dat principe is meer geestelijke strijd en heeft meer effect dan we in eerste instantie zouden verwachten, omdat we dan precies doen wat Jezus deed, en laat discipelschap daar nu juist over gaan?!

👍 Like het, deel het, abonneer je en help zo mee om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *