Geplaatst op Geef een reactie

Net zoveel

‘Heb net zoveel liefde en medeleven als uw hemelse Vader.’ Lucas‬ ‭6‬:‭36‬ ‭HTB‬‬

Jezus leert hier Zijn leerlingen, iets waar ze versteld van staan: als je iets wordt afgepakt, er niet achterna gaan om het terug te krijgen, je vijanden liefhebben en ze iets lenen zonder het terug te verwachten, dat soort dingen en Hij vat het samen in het schrift gedeelte van vandaag: dat we net zoveel liefde en medeleven met en voor de mensen moeten hebben als Vader God.

Dat is nogal wat, want we willen toch allemaal waar we recht op hebben, en terugkrijgen wat we hebben uitgeleend, liefst met nog wat rente? Onmogelijk!

Toch leert Jezus ons hier een belangrijk principe uit Gods Koninkrijk: dat van het tegengesteld reageren. Je ontneemt daar mee je tegenstander de mogelijkheid om zich te revancheren, want als hij iets verkeerds doet en jij reageert net zo, komt er ongetwijfeld eenzelfde tegenreactie en wordt het van kwaad tot erger.

Maar zo doorbreek je de negatieve spiraal en dan ook nog met liefde. Daar heeft niemand een antwoord op en het stopt. En dan zijn er als onze Maker, die ons naar Zijn evenbeeld maakte.

Met Zijn hulp kan het, pas het maar toe!

👍 Like het, deel het en abonneer je!

Je leven nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tk en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *