Geplaatst op Geef een reactie

Sleutels van het Koninkrijk

‘En Ik zal u de sleutels van het Koninkrijk der hemelen geven; en wat u bindt op de aarde, zal in de hemelen gebonden zijn; en wat u ontbindt op de aarde, zal in de hemelen ontbonden zijn.’ Mattheüs‬ ‭16‬:‭19‬ ‭HSV‬‬

Er is best nogal verwarring omtrent het begrip ‘Koninkrijk der hemelen’, in de andere evangeliën ‘Koninkrijk van God’ genoemd. Is het nu, is het straks, is het hier, is het daar? Of is het allemaal tegelijkertijd?

Petrus, en met hem ook de andere discipelen, toen, maar ook nu, krijgen de belofte dat Christus de gemeente zal bouwen. Dat is dus al een hele zorg minder. En dat de poorten van de hel haar niet zullen overweldigen. Halleluja! En dan krijgen wij de sleutels van het Koninkrijk, waarmee we kunnen binden en ontbinden. Geweldig, maar wat is dat dan?

In Markus 3:27 leren we dat we eerst de sterke man moeten binden, voordat we zijn huis binnen kunnen gaan om terug te nemen wat hij van ons geroofd heeft. Dat slaat dus op demonische machten, die wij kunnen binden. Hier vallen ook ziektemachten onder. Vervolgens kunnen we dus genezing vrijzetten, ontbinden, zodat die in kan treden. Maar het geldt voor alles wat de vijand van ons gestolen heeft!

Ik denk dat we te vaak aan God vragen (bijvoorbeeld onze gezondheid) wat Hij niet heeft, want die heeft onze tegenstander gestolen. We zullen die dus terug moeten halen! En daar hebben we die sleutels voor nodig. De sleutels staan dus opnieuw voor autoriteit. Met carnaval geven burgemeesters vaak de sleutels van de stad aan prins carnaval. Die heeft het dan voor het zeggen.

Wij hebben de sleutels van het Koninkrijk en het is aan ons om die te gebruiken!

Gebed: Wat heeft U ons een geweldige verantwoordelijkheid gegeven, dat we de sleutels van het Koninkrijk in ons bezit hebben. Leer ons, door Uw Heilige Geest, ze op een goede manier te gebruiken. Opdat we Uw Koninkrijk, wat in ons is, kunnen demonstreren aan een wereld, die niet in U gelooft!

Proclamatie: Ik heb de sleutels van het Koninkrijk om te binden en te ontbinden en zo Uw almacht te demonstreren!

Luisteren: The enemy’s camp medley – Lindell Cooley

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *