Geplaatst op Geef een reactie

Sta op


‘Sta op, word verlicht, want uw licht komt en de heerlijkheid van de HEERE gaat over u op.’
‭‭Jesaja‬ ‭60‬:‭1‬ ‭HSV‬‬

Deze prachtige tekst uit Jesaja roept ons op om in actie, in beweging te komen: sta op! En dan weer iets wat we moeten laten gebeuren: ons laten verlichten, omdat ons licht komt.

Nu is in onze tijd niet zo moeilijk omdat we weten dat Jezus het licht van de wereld is, maar Hij roept ons ook weer op om dat ook te zijn. Jullie zijn het licht van de wereld, zei Hij.

Je zou dat kunnen vergelijken met de 🌞 en de maan 🌓 . Jezus, ook wel de Zon der gerechtigheid genoemd schijnt op ons, zoals de zon op de maan schijnt. Die weerkaatst het weer op aarde terug. Zo laten we Zijn Licht op de aarde schijnen. En dat kunnen we weer omdat de heerlijkheid, de glorie van de IK BEN, JHWH, over ons opgegaan is. Die glorie is feitelijk weer de kracht van de Heilige Geest, die voor ons beschikbaar is, als we in Hem gedoopt zijn!

En die kracht hebben we, volgens Hand.1:8 weer ontvangen om Zijn getuigen te zijn.
Zo is deze tekst, aan het begin van dit jaar, bij uitstek een oproep om in actie te komen, ons licht, dat van Jezus afkomt, te laten schijnen en Zijn kracht te laten zien aan een wereld, die in duisternis gebonden is.

En waar het Licht verschijnt moet de duisternis wijken. Zullen we dat ons motto maken voor 2024?! Want niemand mag sterven zonder Jezus!

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *