Geplaatst op Geef een reactie

Tegengesteld reageren

‘Maar Ik zeg tegen u die dit hoort: Heb uw vijanden lief; doe goed aan hen die u haten. Zegen hen die u vervloeken, en bid voor hen die u belasteren.’Lukas‬ ‭6‬:‭27‬-‭28‬ ‭HSV‬‬

We komen het regelmatig tegen, het onderwijs dat Jezus gaf, met name tijdens de bergrede, maar ook in de brieven van Paulus straat het, het principe van tegengesteld reageren. Ook onze dagtekst vandaag haalt het weer aan: je vijanden liefhebben, goed doen aan wie je haten, zegenen wie je vervloeken en bidden voor degenen die kwaad over je spreken.

Je vleselijke reactie is hen met gelijke munt terug te betalen en spreekt zelfs God in het Oude Testament niet over oog om oog, tand om tand? Klopt, maar dat was om buitensporige reacties tegen te gaan. Één oog voor een oog, geen twee, één tand, niet het hele gebit. Maar Jezus zet hier de toon voor vredelievend verzet.

Want die ene tand wordt dan weer vergolden met nog een en het stopt niet. Terwijl we, als we doen wat Jezus ons hier leert, die spiraal van geweld stoppen en er ruimte komt voor de dialoog. Nee het is niet makkelijk, omdat we ons gelijk inruilen voor liefde , maar het effect is vele malen groter.

Probeer het maar uit in situaties in je familie, je buurt, je werk, zelfs je kerk. Met Zijn hulp kan je het, vraag het hem maar!

👍Like het, deel het en abonneer je om zo het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *