Geplaatst op Geef een reactie

Verdriet

‘Soms gebruikt God verdriet om een radicale ommekeer in ons leven te laten komen en ons te redden. Maar gewoon, werelds verdriet leidt tot de dood.’ 2 Kor.‬ ‭7‬:‭10‬ ‭HTB‬‬

Deze tekst, en eigenlijk iedere tekst, moeten we in de context lezen. Want het gaat niet over verdriet in het algemeen, maar over verdriet over zonde.

Paulus heeft, met pijn in het hart een brief aan deze gemeente geschreven, de zogenaamde tranenbrief, en daarmee heeft hij de gemeente pijn en verdriet gedaan. Maar hij moest hen schrijven vanwege hun redding, wat het ging helemaal de verkeerde kant op.

Maar het werkte goed uit, want men bekeerde zich, onder tranen, van hun verkeerde weg, en daarmee werden ze behouden. Wat dat geweest is weten we niet, want de brief is niet bewaard.

Maar hieruit blijkt dat we soms verdriet kunnen hebben over onze zonden. En als dat dan tot bekering leidt is het goed. Als dat het gevolg is komt het van de Heilige Geest, als het ons van God afhoudt van de duivel. En natuurlijk hoe we er mee omgaan.

Maar ga met elk verdriet naar de Geest, Hij wordt niet voor niets de Trooster genoemd!

👍 Like het, deel het en abonneer je!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *