Geplaatst op Geef een reactie

Verlangen

‘Eén ding heb ik van de HEERE verlangd, dát zal ik zoeken: dat ik wonen mag in het huis van de HEERE, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel.’
Psalm‬ ‭27‬:‭4‬ ‭HSV‬‬

Een Psalm van David, althans, zo luidt het opschrift. Daar zijn nogal wat twijfels over, komend uit dit vers. Het huis van de HERE, de tempel, moest nog worden gebouwd, hij mocht alleen de voorbereidingen treffen.

De tabernakel stond in Silo, maar de Ark van het Verbond sowieso niet. Al naar gelang de datering van de psalm was die onderweg naar of in Jeruzalem, waar hij eindigde in wat men Davids tabernakel is gaan noemen. Een plaats zonder voorhangsel, waar 24/7 aanbidding was, zonder offerdienst en waar David regelmatig te vinden was. Totdat de tempel van Salomo was voltooid duurde die aparte cultus daar.

Misschien dat de schrijver dat bedoelde, een voorproefje van hoe wij nu kunnen leven. Op elk moment van de dag in Zijn tegenwoordigheid zijn, zonder eerst het offeren van dieren, wierook of andere rituelen, want wij zijn de tempel van de Heilige Geest, gastheren van de Alllerhoogste!

Hij woont in ons hart, als we Hem daarin uitgenodigd hebben! Het offer is betaald, toen de Here Jezus uitriep: Het is volbracht!
Laten we ons van dat geweldige voorrecht doordrongen zijn: Hij leeft in mij, in ons, waar ik ook ga, Hij gaat met me mee!

Laten we de plaats waar Hij woont, ons hart dan ook rein bewaren voor Hem! En Zijn lieflijkheid aanschouwen door de verandering in ons, de vrucht van de Geest te bewinderen en te onderzoeken!

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *