Geplaatst op Geef een reactie

Vrij zijn

‘Broeders en zusters, jullie zijn door God geroepen om vrij te zijn. Maar jullie mogen die vrijheid niet gebruiken om maar te doen waar jullie zin in hebben. Nee, jullie moeten elkaar liefdevol dienen.’ Galaten‬ ‭5‬:‭13‬ ‭BB‬‬

We zijn geroepen, iedereen heeft een roeping, om vrij te zijn, te leven zonder banden. Dat schrijft Paulus hier aan de gemeente van de Galaten. Zij waren, na het vertrek van Paulus destijds, beïnvloedt door het wetticisme van de religieuze joden, die wet met genade wilden vermengen en hen weer een juk op wilden leggen. Vandaar die roep om vrij te zijn, zonder de ketenen van de wet!

Maar de keerzijde is dat men dan kan vallen in bandeloosheid, maar doet en laat wat men wil, dan wordt het een zooitje en dat is geen visitekaartje voor het christendom.

Als maatstaf hebben we de samenvatting van Jezus van de wet: ‘God liefhebben boven alles en de naaste als jezelf’

Als we dat wat we doen daaraan afwegen, deze dubbele liefde onze drijfveer laten zijn, voortgebracht als vrucht van de Geest(5:22) dan is er geen wet, die ons veroordeelt, dan zijn we in de wil van God en doen we goede, het welgevallige en het volkomene, en ook nog eens tot Eer van Hem, die ons tot die vrijheid geroepen heeft!

👍 Like het, deel het en abonneer je!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *