Geplaatst op Geef een reactie

Zaaien en oogsten

‘En dit zeg ik: Wie karig zaait, zal ook karig oogsten; en wie zegenrijk zaait, zal ook zegenrijk oogsten.’
2 Korinthe‬ ‭9‬:‭6‬ ‭HSV‬‬

Het gaat vandaag over geven. Nu schijnt het dat wij Nederlanders daar een hekel aan hebben, behalve als er een, van sentiment vergeven televisieprogramma, met de nodige BNers, uitgezonden wordt, dan kan het wel.

Geven aan de kerk of beter eigenlijk aan God en Zijn Koninkrijk stuit vaak op weerstand. Waar gebruiken ze het voor? Wat doen ze ermee etc. Vragen die relevant zijn, maar die er eigenlijk niet toe doen. Want dat is de verantwoordingvan de ontvanger, die zegt namens God te handelen…

Paulus beroemt zich hier op de wet van zaaien en oogsten. Als je veel zaait, zul je veel oogsten en als je weinig, karig, zaait dus ook weinig.
Nu moet het ons natuurlijk niet te doen zijn om veel terug te ontvangen, maar moeten we geven uit liefde, voor God en Zijn gemeente. Want God heeft de blijmoedige gever lief, leert ons het volgende vers.

Maar het feit blijft dat het in feite een normaal iets is dat als je veel zaait je ook veel oogst! Iedere boer weet dat en eigenlijk hoef je daar niet voor gestudeerd te hebben!

Wees daarom niet karig, zuinig, gierig, maar geef overvloedig aan de Here, en verwacht dan ook Zijn voorziening, alleen al op grond van die wet, maar zeker op grond van Zijn barmhartigheid!

Nu we het toch over geven hebben, wij zijn bezig met een crowdfunding om nieuwe boekjes over Doeltreffend Bidden voor verloren mensen te laten drukken, die we vervolgens weer weggeven. Help je mee?
Gegevens in de info hieronder

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Help je mee om 4000 exemplaren Doeltreffend Bidden voor Verkoren Mensen te laten drukken? Doneer hier

https://www.doneeractie.nl/boekjes-doeltreffend-bidden/-86537#

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *