Geplaatst op Geef een reactie

Zachtmoedig

‘Het is heerlijk voor je als je vriendelijk en geduldig bent. Want dan zul je de aarde erven.’
‭‭Matteüs 5:5 BB

Vriendelijk en geduldig, een mooie parafrase van het originele zachtmoedigheid. Bij dat woord denken we vaak dat iemand een watje is, maar van Mozes wordt gezegd dat hij de zachtmoedigste mens op aarde de was. Toch leidde hij het volk Israël uit Egypte naar het Beliofde Land, 40 jaar lang.

Zachtmoedigheid en ook vriendelijkheid en geduld kennen we ook als een partje van de vrucht van de Geest, uit Gal.5. En in dat kader zijn het dus ook karaktertrekken van de Here Jezus! En groeien die dus bij ons, als het goed is, vanzelf.

Aan de groei kunnen we niets doen, alleen maar stimuleren door het niet in de weg te staan en het voeldoende voeding te geven: onze intimiteit met God, gebed en bijbellezen.
Nee je bent geen watje, Mozes kon aardig opvliegend zijn, hij doodde een Egyptenaar, smeet de twee stenenen tafels kapot en mistte de toegang doordat hij op de steen sloeg in plaats van ertegen te spreken.

Maar Hij was dagelijks in de tegenwoordigheid van God, daar word je wel zacht en moedig van

👍liken, delen en abonneren en help zo mee het goede nieuws te delen

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *