Geplaatst op Geef een reactie

Zuivere Godsdienst

‘De christen die zuiver is en op wie God onze Vader niets heeft aan te merken, zal wezen en weduwen bijstaan in hun nood. Hoe slecht en vuil de wereld ook is, hij zal zuiver blijven.’
‭‭Jakobus‬ ‭1‬:‭27‬ ‭HTB‬‬

Jakobus, de man van ‘geen woorden, maar daden’ legt de lat voor de kenmerken van een gelovige heel hoog: weduwen en wezen bijstaan in hun nood en jezelf zuiver en onbesmet van de wereld bewaren.

Gewoon dingen uit de praktijk. In die tijd hadden wezen en weduwen geen enkel recht en waren ze aangewezen tot het bedelen. Maar de lijn uit het Oude Testament wordt hier gewoon doorgetrokken, ook nu zijn we verplicht om voor hen te zorgen.

En ons onbesmet te houden van de wereld, rein en puur zijn, met name op seksueel gebied is de maatstaf. Jakobus wint er geen doekjes om, voor hem is geloven vooral praktisch en uit de genade zich is hoeveel handelt en wandelt, dus geen wetticisme, maar herkenbaar zijn aan je gedrag, zodat je ook daarin op Jezus lijkt.

En met de hulp van onze beste vriend op aarde, de Heilige Geest moet dat lukken, toch? Precies!

👍 Like het, deel het en abonneer je!

Lees hier meer over Empowered23

Zie ik je in Amsterdam komende zaterdag?

Je leven nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *