Geplaatst op Geef een reactie

Tevreden

‘Daarom doen we altijd ons uiterste best, zodat Hij tevreden over ons zal zijn. Het maakt daarbij niet uit of we hier in dit lichaam wonen, of bij de Heer wonen.’
‭‭2 Korintiërs‬ ‭5‬:‭9‬ ‭BB‬‬

Jezus belooft hen, die trouw zijn geweest en hebben gedaan wat Hij heeft gezegd, dat Hij hen zal verwelkomen met de zin: ‘‘Goed gedaan, goede en trouwe dienaar, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen; ga in, in de vreugde van uw heer.” (Matteüs 25:21 HSV)

Dat heeft niets te maken met de genade, waardoor we alleen gered kunnen worden. Het heeft te maken met de eer die we zullen ontvangen als we Hem ‘welbehaaglijk’ zijn geweest. Als we Hem, om het populair te zeggen, plezier hebben gedaan, Hij van ons genoten heeft. En dat betekent niet dat we perfect moeten zijn geweest. Verre van dat, want dat zou weer een ontzettende druk op ons leggen. Nee, als we doen wat Hij vraagt, als we Hem volgen in de dingen doen, die Hij deed, dan geniet Hij al! Onze hartsgesteldheid is daarbij belangrijker dan het resultaat!

Zoals je kunt genieten van een tekening van je kind. Het ziet er niet uit, maar het heeft voor jou meer waarde dan de mooiste Rembrandt! Zo is ons willen volgen van Jezus al zo belangrijk voor Hem, ongeacht het resultaat. En omdat Hij het zo belangrijk vindt heeft Hij ons ook nog eens de Heilige Geest gegeven, om ons erbij te helpen.

Uitstappen in geloof, op iemand afstappen, met knikkende knieën en stotterend vragen of je voor hem of haar mag bidden, of ze Jezus al kennen en Hem willen aannemen: het zijn kostbare pareltjes in Zijn ogen. Want al dat gedaan wordt uit liefde tot Jezus, dat houdt zijn waarde en zal blijven bestaan! Daarom wil ik Hem welbehaaglijk zijn, met al mijn gebreken, opdat Hij geëerd wordt en mensen Hem gaan kennen!

Proclamatie: Ik stel er een eer in om Hem welgevallig te zijn!

Luistertip: Dit is mijn verlangen – Opwekking 570

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *