Geplaatst op Geef een reactie

Wandelen in geloof

‘- want wij wandelen in geloof en niet in aanschouwen – ‭‭2 Korintiërs‬ ‭5‬:‭7‬ ‭EBV24‬‬

Als men vandaag de dag zegt: ‘Ik geloof het wel ‘, duidt dat geen zekerheid aan, maar juist iets onzekers. In de Bijbel is dat heel anders, daar is geloof een vaste grond van de dingen die men hoopt en een zeker weten van de dingen die we niet zien (vrij naar Heb.11:1). Wandelen in geloof is dat bij uitstek. Het zet het onmogelijke in werking

Want als je gaat handelen naar wat je gelooft, maar (nog) niet ziet, dan zit je op het vlak van het bovennatuurlijke. Geloof is een van de negen gaven van de Heilige Geest. In dit geval dus niet het zaligmakend geloof in de Here Jezus, waardoor we gered zijn. Nee, dit geloof is een gave en zet eigenlijk alle andere acht gaven in werking. Door geloof leg je op zieken de handen, drijf je demonen uit, geef je een profetisch woord door of een woord van kennis of wijsheid enzovoort.

Dat geloof is dus niet van jou, maar van God, van de Heilige Geest. Het is de detonator die de explosieve kracht van de Heilige Geest doet ontploffen. Het is dat geloof dat bergen verzet. Maar ga je op de omstandigheden letten, datgene wat je ziet, dan ga je twijfelen en dingen afwegen. Dan gebeurt er aan het eind niets. De tegenstander probeert je geloof te ondermijnen, omdat hij er als de dood voor is. Reinhardt Bonnke, de man die miljoenen mensen tot Jezus heeft geleid, zei ooit dat als God je uitdaagt voor iets, Hij niet je bankrekening checkt, maar wel je geloof. Jan Zijlstra leerde ons: “Geloof is weten dat een lege zak vol is.”

Dat geloof hebben we allemaal in onze gereedschapskist zitten. Je zult het moeten pakken en ermee aan de slag gaan, anders gebeurt er weer niets. Mijn bede is, dat mensen door dit leesplan geactiveerd worden en we in die zin impulsief, naar de impuls die de Heilige Geest geeft, zullen wandelen door het leven. En dan belooft Jezus: En niets zal jullie meer onmogelijk zijn!

Proclamatie: Ik wandel in geloof en niet in wat mijn eigen ogen zien!

Luistertip: I walk by faith – Life@Opwekking 26

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummeR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *