Geplaatst op Geef een reactie

Wie is als God

Je hoort weleens mensen zeggen dat alle geloven hetzelfde zijn en dat linksom of rechtsom men toch bij dezelfde God uitkomt. De profeet Micha wist wel beter. Hij vraagt zich af:

‘Wie is een God als U, Die de ongerechtigheid vergeeft, Die voorbijgaat aan de overtreding van het overblijfsel van Zijn eigendom? Hij zal niet voor eeuwig vasthouden aan Zijn toorn, want Hij vindt vreugde in goedertierenheid.’
Micha‬ ‭7‬:‭18‬ ‭HSV‬‬

Het is natuurlijk een retorische vraag, want ook hij weet het antwoord. Want de God, Die wij dienen is onvergelijkbaar met wie dan ook. Ook Allah niet, al heb ik zelfs dominees horen zeggen dat die dezelfde God is als onze God. Niet dus, want mijn God heeft een Zoon en Zijn naam is Jezus!

Ooit sprak ik een chauffeur op mijn werk van Iraanse afkomst, ex-Moslim, en hij vroeg me wat het verschil was tussen het christendom en de Islam, en ik legde hem het evangelie van de genade uit, wat Micha hier op zijn manier ook doet, en even later opende hij zijn hart voor Jezus!

Want ik hoef niet tot net na mijn dood te wachten of ik al dan niet in de hemel kom! Door mijn geloof in de genade van God, weet ik dat ik gered ben en ik hoef aan het volbrachte werk van mijn Heiland, Wiens naam betekent ‘God redt’ niets toe te voegen! Wie in Hem gelooft heeft, nu al, eeuwig leven.

Want door het offer van Jezus vergeeft Hij de ongerechtigheden, en de overtredingen, die niet vasthoudt aan Zijn toorn, omdat Hij die op Zijn geliefde Zoon heeft doen neerkomen.

Die vol goedheid is en daar vreugde aan beleeft. Die niet wil dat er ook maar iemand verloren gaat!

Kijk zo is er geen een! Toen niet, nu niet en nooit niet. En Hij blijft altijd dezelfde!

Ken jij die naam nog niet? Die naam draagt mijn Heiland, mijn lust en mijn lied! Hij wacht op je!

Met 👍 liken, delen en abonneren help je me om het goede nieuws te verspreiden

Dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan!

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge! En zie mensen voor je ogen gered worden!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok!

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *