Geplaatst op 1 reactie

Altijd prijzen

‘Ik wil de Here voortdurend prijzen, mijn mond moet steeds overlopen van zijn eer.’
‭‭Psalmen‬ ‭34‬:‭2‬ ‭HTB‬‬

‘Weer of geen weer, prijs de Heer ‘, zo zou je de eerste regel van deze Psalm kunnen samenvatten in een oneliner. En ja het staat er echt: te allen tijde, dus altijd. In voor- en tegenspoed, God is goed.

Dat klinkt echt ‘happy-clappy’ maar het is een levensstijl, een bewuste keuze. De achterliggende gedachte is natuurlijk Romeinen 8:28, waar staat dat God alle dingen zal laten meewerken ten goede. Dus als het tegenzit, zou je kunnen zeggen dat je benieuwd bent hoe God dit ten goede zal keren.

Wij Nederlanders staan bekend om ons moppergedrag. Er is altijd wel iets negatiefs te vinden en dat steken we ook niet onder stoelen of banken. Wat dat aangaat zouden we heel goed bij het volk Israël in de woestijn passen. 🙂 Maar de Here te allen tijde loven is een bewuste keuze. Want je laat je er niet onder krijgen, door geen enkele aanval van de vijand. Nee, als tegenreactie ga je de Heer juist prijzen en wat heeft de duivel daar een hekel aan! Lofprijs was het wapen waarmee koning Josafath de Arameeërs versloeg!

Dus wat er ook gebeurt vandaag, laat je niet in de mineur brengen, maar breng lof en dank aan de Eeuwige, Prijs Zijn grote Naam. En de wonderen die Hij in het verleden deed, zijn een garantie voor de toekomst!

Gebed: Ja Vader God, wat er ook gebeurt vandaag, ik kies ervoor om U te blijven loven en prijzen. De vijand krijgt mij er niet onder, want ik ben in Uw hand en U doet alles meewerken ten goede.

Proclamatie: Ik kies ervoor om U altijd te loven en te prijzen, ongeacht de omstandigheden!

Luistertip: Heer ik prijs Uw grote naam – Opwekking 430

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

1 gedachte over “Altijd prijzen

  1. Wie psalm 34: 2 in de context leest met 1Sam. 21: 13 e.v. kan niet anders dan de conclusie trekken dat er sprake is van een overdrijving of voornemen der euforie. Er staan David immers nog heel wat andere zaken te wachten. Niettemin zal zijn hart bij de HEERE zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *