Geplaatst op Geef een reactie

Licht van de wereld

Bij de term ‘het licht der wereld’ denken we natuurlijk in eerste instantie altijd aan Jezus, die dat van Zichzelf zei in Johannes 8:12. Maar Hij zei er ook bij, dat wie in Hem gelooft het licht van het leven heeft. Om die reden kunnen ook wij weer het licht van de wereld zijn.

En waar licht is, verdwijnt de duisternis! Duisternis is de afwezigheid van licht, dus waar wij, kinderen van God, vervuld met de Heilige Geest komen, zullen we de duisternis verdrijven. De tegenstander weet dat en probeert ons in het onwetende te houden. Of hij laat ons denken dat we maar een walmende vlaspit zijn, van maar weinig betekenis. Omdat hij bang voor ons is! Wij zijn tenslotte Gods medearbeiders!

Daarom is het goed te beseffen dat, waar je vandaag ook heen gaat, jij degene bent die het licht verspreidt. Zorg daarom dat je in vuur en vlam staat voor Jezus, door de Heilige Geest. Wees aangesloten op Zijn netwerk en geef licht. Jesaja 60:1 zegt dat we moeten opstaan en schitteren omdat ons Licht is gekomen.

Je kunt het licht niet verspreiden als je niet in actie komt. Wees je bewust van dat aanstekelijke licht, waardoor de duisternis op de loop moet gaan en wees geen kaarsje, maar een bouwspot!

Gebed: Dank U wel, Here Jezus, dat U het Licht der wereld bent, waardoor ik ook het licht der wereld kan zijn, omdat U, door de Heilige Geest, in mij woont. Help mij vandaag om de duisternis te verjagen, door mijn licht, Uw licht in mij, te laten stralen!

Proclamatie: Ik ben het licht💡 der wereld!

Luistertip: Zend Uw vuur – Opwekking 467

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *