Geplaatst op Geef een reactie

Beter geven dan ontvangen

‘Ik heb u steeds laten zien dat wij, door zó te werken, de armen tot steun moeten zijn. Denk maar eens aan de woorden van de Here Jezus. Hij zei dat geven beter is dan ontvangen.’ Handelingen‬ ‭20‬:‭35‬ ‭HTB‬‬

Ik vraag voor de grap wel eens aan mensen om me te zeggen uit welk evangelie deze tekst komt en niemand weet dat dan, want het staat niet in 1 van de evangeliën opgetekend, alleen Paulus vermeldt het hier. Men zegt dat er nog een document Q zou moeten zijn, een basis evangelie waaruit de andere evangelisten geput hebben om hun versie te schrijven, wie dat ooit vindt…?

Paulus gebruikt het hier in zijn afscheidsrede aan de oudsten van Efeze, op het strand van Milete, waar hij hen naar toe heeft laten komen voor zijn vertrek naar Jeruzalem, waar hij gevangen genomen zou worden en zou lijden voor de naam van Jezus.

Hij vertelt hen niet vast te zitten aan aardse bezittingen, maar dat het beter is te geven dan te ontvangen. Jezus bracht dat in praktijk ‘to the Max’ Hij gaf Zijn leven opdat wij eeuwig leven zouden kunnen ontvangen.

Wij, op onze beurt, mogen dat weer weggeven, en uitdelen aan anderen door ze tot Jezus te leiden.

Er is niets beters dan dat om dat te geven!

👍 Like het, deel het, abonneer je en help zo mee om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *