Geplaatst op Geef een reactie

Boven alles: liefde

‘Boven alles, heb elkaar vurig lief, want de liefde bedekt vele zonden.’1 Petrus‬ ‭4‬:‭8‬ ‭EBV24‬‬

Liefde, vurige bestendige liefde, dat draagt Petrus ons op, om elkaar vurig en bestendig lief te hebben, want liefde is de sleutel, die op alle deuren past.

Paulus plaats de Psalm van de liefde midden in het onderwijs over de gaven van de Geest, omdat het zonder liefde allemaal niets voorstelt.

Daarom begint Petrus deze zin ook met ‘bovenal’, op de eerste plaats. En vurig betekent intens en langdurig, dus niet als een knipperlicht, aan en uit, maar steady, wat er ook gebeurt.

Dan bedekt het tal van zonden, knijpt het in liefde een oogje dicht, ziet het dingen door de vingers, rekent het dingen niet toe, zoals God in Zijn liefde over ons zwijgt.

Echte liefde bijt en vereet elkaar ook niet als de standpunten verschillen, maar zoekt de eenheid. Offert zichzelf op, zoals Jezus ons leerde, als ons grote voorbeeld.

En laat de ander niet verloren gaan, maar stelt alles in het werk om iedere ziel voor Jezus te winnen, zoals Hij gekomen is om het verlorene te zoeken en te redden.

Dat is discipelschap, in optima forma! HWLF, Hé Would Love First!

👍liken, delen en abonneren en help zo mee het goede nieuws te delen

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *