Geplaatst op Geef een reactie

Dat ene schaap


Stel dat iemand van jullie 100 schapen heeft en hij raakt er één van kwijt. Dan laat hij de 99 overgebleven schapen in de wildernis achter en gaat het weggelopen schaap zoeken. En hij blijft zoeken tot hij het vindt.’ Lukas 15:4 BB

Als je zou kijken naar rendement en of het nu eigenlijk handig is om 99 schapen achter te laten om een eigenwijs, weggelopen en afgedwaald schaap te zoeken, zou je denk ik tot andere conclusies komen, dan dat Jezus, de Goede Herder, doet in deze gelijkenis. Zijn drijfveer is namelijk niet rendement, maar liefde!

Nu is dat natuurlijk heel makkelijk om dat alleen op Jezus te betrekken, maar we zagen al, dat, als we Hem willen volgen, we dezelfde dingen moeten kunnen doen. En Hij begint ook met te zeggen: “Als jij nu eens 100 schapen had”, dus het gaat over ons.

Vaak zie je dat herders beschermend zijn over hun kudde, misschien wel te beschermend. Maar deze herder is niet alleen een herder, Hij is ook een evangelist. Want hij laat de 99 achter en gaat op zoek naar die ene. Vaak denken we bij evangelisatie aan het massa gebeuren, zoals Billy Graham en Reinhard Bonnke dat deden, maar het gaat om die ene!

Als we het kleine verachten, zullen we het grote nooit ontvangen. Ben je bereid om alles achter te laten, alles opzij te zetten voor die ene, dat afgedwaalde schaap? Die misschien bier drinkend en bedelend, half stoned en stinkend in de goot ligt? In Jezus’ ogen is hij kostbaar en waardevol.

Maar misschien vind jij jezelf niet waardig om dit allemaal te doen, weet dan dat ook jij waardevol bent in zijn ogen, Hij stierf voor jou, zo waardevol ben je. En Hij wil ook jou gebruiken om dat verloren schaapje te redden en weer bij Hem terug te brengen!

God zoekt geen mensen die bekwaam zijn, dat maakt Hij ons, door zijn Heilige Geest. Hij zoekt mensen die bereid zijn…

Gebed: Dank U wel, hemelse Vader, dat U mij waardevol vindt, en dat ik dat ben; dat U mij geschikt acht om achter de verloren schaapjes aan te gaan en mij bekwaam maakt door de Heilige Geest. Ik wil U volgen, Jezus, ook hierin.

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘de Grote Opdracht’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *