Geplaatst op Geef een reactie

Door Zijn striemen genezen

Door Zijn striemen bent u genezen.’
‭‭1 Petrus‬ ‭2‬:‭24‬b ‭HSV‬‬

Als je de film ‘The Passion of the Christ’ gezien hebt, kan je je misschien nog de geseling herinneren, die men Jezus gaf toen Pilatus hem had overgegeven om gekruisigd te worden. De soldaat die dat deed sloeg zijn zweep, waar allemaal spijkers en ander scherp ijzeren spul aan zat, in de houten tafel en trok die eruit, waarbij de stukken in het rond vlogen.

Dat deed het dus ook met de rug van onze Heiland, waar Hij 39 keer die zweep over zich heen kreeg. En de reden was al geprofeteerd door Jesaja in hoofdstuk 53 vers 5, wat Petrus hier aanhaalt in zijn brief. Door Zijn striemen is er genezing gekomen. Is die beschikbaar zou je kunnen zeggen, maar Petrus zegt het in de voltooid tegenwoordige tijd: “Door Zijn striemen bent u genezen!” Het is dus al gebeurd!

Ja, lieve mensen, er is voor betaald en met wat voor een prijs. Alleen die geseling was al bijna dodelijk en de duivel, die er dacht achter te zitten, keek op zijn neus, toen hij door had wat er gebeurde. Want omdat ervoor betaald is, moet hij teruggeven wat hij heeft gestolen. Hij moet leveren! Op grond van deze striemen kunnen wij onze geroofde gezondheid terugeisen. Niet van Vader God, maar van degene die ze van ons gejat heeft, de dief, die gekomen is om te stelen, te slachten en verloren te laten gaan (zie Johannes 10:10).

Daarom, in de naam van Jezus eis ik, op grond van de betaling door Zijn striemen, mijn gezondheid terug van jou, satan. En ik aanvaard die, omdat Jezus mij zo heeft liefgehad, dat Hij Zijn rug leende voor die betaling!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U betaalde voor mijn zonden aan het kruis, maar ook voor mijn gezondheid aan de geselpaal. Daar kreeg U negenendertig slagen te verduren, opdat wij genezen zouden zijn. Ik aanvaard die genezing in geloof.

Proclamatie: Ik ben genezen door de striemen van Jezus!

Luistertip: Uw striemen zijn mijn genezing – Mirte Longridge

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummeR

Kleding: Kleding: A Fish Named Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *