Geplaatst op Geef een reactie

Het verlorene zoeken


‘Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is.’
‭‭Lukas‬ ‭19‬:‭10‬ ‭HSV‬‬

Vandaag openbaart Jezus Zijn missie, de reden waarom Hij op aarde kwam: Om het verlorene te zoeken en het te redden. En als wij Jezus volgen, zoals we gisteren zagen, zou dat dus ook onze missie moeten zijn.

De tekst komt uit het verhaal van Zacheüs, de tollenaar. Hij had gehoord dat Jezus door Jericho kwam. De publiciteit had gewerkt. Maar hij had twee problemen: Hij schaamde zich voor de mensen, die hij jarenlang had uitgebuit en met de bezetter samengewerkt. Zijn tweede probleem was dat hij klein van stuk was. En er stond een flinke mensenmassa, zo kon hij Jezus niet zien! Maar hij was ook vindingrijk. Hij klom in een boom.

Niet zomaar een boom, nee, een moerbeivijgenboom. Dat was een vijgenboom met bladeren die op een moerbei leken. Een boom met een dikke bladeren jas aan. Hij kon zich daar dus goed in verstoppen.

Maar niet voor Jezus, want die zag hem. Op een bovennatuurlijke manier werd Hem dat geopenbaard. En dan komt er zo’n mooi moment waar we zoveel van kunnen leren. Jezus veroordeelt hem totaal niet! Zodra wij mensen gaan veroordelen sluiten we hen uit om het evangelie te ontvangen. Geen woord van verwijt. Alleen maar dat Hij in zijn huis wil zijn. Terwijl we van te voren hoorden dat Hij op weg was om Jericho te verlaten.

We noemen dat een goddelijke afspraak. Dat zien we ook vaak als we op straat bezig zijn. Dat mensen op plaatsten zijn, waar ze helemaal niet moesten zijn, maar er naar toe geleid werden. Ze waren er ‘toevallig’. Wel toeval is God incognito!

Maar wanneer Jezus in het huis is van Zacheüs gebeurt er iets bijzonders. Hij wordt blijkbaar overtuigd, door de Heilige Geest, dat zijn levensstijl niet op orde is en hij wil het in orde maken. Maar eerst had hij dus Jezus in zijn huis, in zijn hart en als dat gebeurt volgt de transformatie, komt de verandering.

Uiteraard hebben de religieuzen daar weer moeite mee. Hoe kan het dat Hij bij zondaars en tollenaars in huis is? En dan zegt Jezus onze dagtekst: “Ik ben gekomen om het verlorene te zoeken en het te redden.” Hij was dus op zoek naar Zacheüs, moest daar gewoon zijn, het was gepland.

Nog even over het woordje redding, dat is in het Grieks: sozo, en dat betekent ná redden, behouden, ook genezen, bevrijden.

Laat dus vandaag ook onze missie zijn, als volgeling van Jezus, om het verlorene te zoeken, erop gespitst te zijn en ze tot Jezus te brengen. Dan volgen we Hem pas echt!

Gebed: Heilige Geest van God, ik bid dat U vandaag mijn geestelijke ogen opent en mensen op mijn pad brengt met wie ik het evangelie kan delen, in Woord en daad. Opdat zij niet verloren gaan.

Luistertip: Zacheus , Lars Gerven

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘de Grote Opdracht’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummeR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *