Geplaatst op Geef een reactie

Ik heb eeuwig leven!

‘Wie de Zoon heeft, heeft het leven; wie de Zoon van God niet heeft, heeft het leven niet. Deze dingen heb ik geschreven aan u die gelooft in de Naam van de Zoon van God, opdat u weet dat u het eeuwige leven hebt en opdat u gelooft in de Naam van de Zoon van God.’
1 Johannes‬ ‭5‬:‭12‬-‭13‬ ‭HSV‬‬

Ik kom ze wel eens tegen tijdens onze evangelisatie acties: lieve, gelovige medebroeders en zusters, die eigenlijk geen zekerheid hebben of ze wel het eeuwige leven hebben. Dieptriest is dat, omdat hen niet geleerd wordt hoe ze dat kunnen pakken en die zekerheid ervaren.

De apostel Johannes windt er hier geen doekjes om en vertelt het ons klip en klaar: God heeft ons het eeuwige leven gegeven en dat leven is alleen te vinden in Zijn Zoon, in Jezus Christus, onze Here. Buiten Hem is er geen manier om het te verkrijgen. Het wordt je dus gegeven, het enige wat wij hoeven doen is het aannemen!

Heb je de Zoon aangenomen dan heb je, nu al, het eeuwige leven.. Niet afwachten tot je straks doodgaat en dan misschien wel door het oordeel heen komt! Nee, je hebt het nu, want er is geen veroordeling meer voor wie in Christus Jezus zijn en die leven door Zijn Geest. (Romeinen 8:1)

En vanuit die zekerheid mag je Hem gaan volgen, worden zoals Hij was, de dingen doen, die Hij deed (Johannes 14:12). Een echte discipel worden dus, die de tekenen zullen volgen. Dus als je Jezus hebt aangenomen als je Heer en Heiland, weet dan dat je eeuwig leven hebt! Heb je dat nog niet gedaan, doe het nu! Bid het gebed om redding, hardop en met je hart, en stap vandaag de eeuwigheid binnen!

Gebed: Lieve Heer Jezus, kom in mijn hart. Vergeef me mijn zonden. Was en reinig me. Zet me vrij. Jezus dank U, dat U stierf voor mij. Ik geloof, dat U weer bent opgestaan en dat U weer terug zult komen voor mij. Vul mij met Uw heilige Geest. Geef me passie voor de mensen die U nog niet kennen, honger naar de dingen van God en vrijmoedigheid om het evangelie van Jezus Christus door te geven. Ik ben gered. Ik ben opnieuw geboren, ik ben vergeven en ik ben op weg naar de hemel, omdat ik Jezus in mijn hart heb.

Proclamatie: Ik heb de Zoon, dus ik hèb eeuwig leven!

Luistertip: Volle verzeek’ring – Opwekking 220

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘Wie Ik Ben In Christus’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummeR

Kleding: Kleding: A Fish Named Fred

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *