Geplaatst op Geef een reactie

Leugens en laster

Gelukkig bent u als u beledigingen, vervolgingen, leugens en laster te verdragen krijgt omdat u bij Mij hoort. Juich van blijdschap, want in de hemel ligt een geweldige beloning voor u klaar. Vroeger zijn de profeten immers ook zo vervolgd.’

Mattheüs 5:11-12 HTB

De laatste van de negen zaligsprekingen is een soort samenvatting in de overtreffende trap van de laatste, maar maakt Jezus het ook persoonlijker. Was het in de vorige acht nog steeds ‘zij’, nu is het ‘jullie ‘ en is de oorzaak omdat je bij ‘Mij’ hoort.

En leugens en laster zijn ons deel, evenals beledigingen en vervolgingen, zoals we in de eerste hoofdstukken van Handelingen ook lezen. Jacobus wordt vermoord, Stefanus gestenigd, men wordt gevangen gezet, gegeseld en ze verblijden zich, ze zijn het niet vergeten.

In hoeverre maken wij dit mee? Beseffen we dat we bevoorrecht zijn in een vrij land te leven, waar we gewoon op straat kunnen evangeliseren, zonder opgepakt te worden?
Of is de leegloop in sommige kerken juist te danken aan een gemis aan radicaliteit? Omdat het ons niets kost?

In Openbaring 12:11 worden 3 wapens genoemd waarmee we satan kunnen verslaan, en het derde is: omdat zij hun leven niet lief gehad hebben tot in de dood!

Als dit zal gebeuren verblijd je dan, want je loon is groot, het is het allemaal waard. Men zegt men wel eens dat het bloed van de martelaren het zaad van de kerk is. Daarom bidt de vervolgde kerk ook voor ons, opdat we het geloof zullen behouden. En het Griekse woord voor getuige heeft ook dezelfde betekenis als martelaar.

Meer getuigen dus en je het evangelie niet schamen! Het is het waard!

👍liken, delen en abonneren en help zo mee het goede nieuws te delen

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *