Geplaatst op Geef een reactie

Sterke Toren

‘De Here is een sterke toren, zijn naam is kracht. De rechtvaardige zal bij Hem zijn toevlucht zoeken en veilig zijn.’
‭‭Spreuken‬ ‭18‬:‭10‬ ‭HTB‬‬

Wanneer je in de tijd van de Bijbel belaagd werd, er vijanden kwamen die het op je voorzien hadden, zocht je een plek om je te verstoppen, een plek waar het veilig is. Als er dan een toren was en je daarheen vluchtte, was je veilig , onbereikbaar.

Zo wordt de Naam van de HERE, JHWH, de IK BEN, hier gebruikt. Als we bij Hem schuilen, de God, Die er is, de Grote Aanwezige, dan zijn we veilig en beschut. Een andere vertaling zegt: onaantastbaar.

De context in dit stukje uit Spreuken gaat over mensen die kwaad spreken, een kwaad gerucht verspreiden, en wat dat jou een schade aanbrengen. Mijn moeder zaliger zei altijd dat een kroon eerder van iemands hoofd was gestoten dan er weer opgezet!

Daarom veroordeelt de bijbel roddel ook zo, omdat je je meestal niet kunt verweren, of pas als het kwaad al is geschiedt. Blijf daar verre van! En als het je overkomt, weet dan bij Wie je moet zijn, ren naar die Sterke Toren, de Midal, en weet je veilig bij Hem

👍 Like het, deel het, abonneer je en help zo mee om het goede nieuws te verspreiden

Doe mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.tken doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8cRFJbQkGfS&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *