Geplaatst op Geef een reactie

Witte velden

‘Zegt u niet: Nog vier maanden, en dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u: Sla uw ogen op en kijk naar de velden, want zij zijn al wit om te oogsten.’ Johannes‬ ‭4‬:‭35‬ ‭HSV‬‬

Heel vaak wordt evangeliseren zaaien genoemd. Het Woord is het zaad wat gezaaid wordt en zal moeten opkomen om geoogst te worden. Denk aan de gelijkenis van de zaaier. Maar heel vaak blijft het daarbij en daar gaat het vergelijken met het boerenleven mank. Want er is geen boer die zijn oogst verloren zal doen gaan als die rijp is!

We bevinden ons in het slot van het verhaal van de Samaritaanse vrouw bij de put. Ze is tot geloof gekomen en is het haar hele dorp gaan vertellen. In no time is dat dorp ook bekeerd en zijn ze nu onderweg naar Jezus. Opwekking! Op dat moment komen de discipelen terug. Ze hebben eindelijk de lunch klaar. Niet geringschattend bedoeld, want, waar haal je, in het Midden Oosten, op het heetst van de dag nog iets te eten? En dan zegt Jezus dat Hij al gegeten heeft, ze snappen er helemaal niets meer van! Maar Jezus zegt: “het doen van de wil van Mijn hemelse Vader is eten en drinken voor mij”. En dan komt onze tekst van vandaag.

Hij spreekt eigenlijk weer een gelijkenis.: zeggen jullie niet dat er vier maanden zitten tussen zaaien en oogsten? ’Kijk’, daarmee doelend op de mensen uit Sichar, die aan kwamen lopen: “de velden zijn wit”, m.a.w. de oogst is rijp!

Als dat toen zo was, hoeveel te meer vandaag de dag! Overal hoor je getuigenissen dat er mensen tot geloof komen. En niet alleen in het buitenland, ook in ons land is dat zo! De tijd van alleen maar zaaien is voorbij. Het is nu al zover dat vaak de maaier de zaaier inhaalt, wat Jezus hier bedoelt.

Is zaaien verkeerd? Als het daarbij blijft wel. Die oogst moet naar binnen, anders staat ze te verrotten op het land! Dus de mouwen opstropen, er is werk aan de winkel! Ook wij moeten beseffen dat het binnenhalen van de oogst, de wil van de hemelse Vader is!

Gebed: Dank U, Heer, dat U ons de ogen opent en laat zien dat de velden wit zijn, dat de oogst rijp is en er dus actie genomen moet worden om de oogst niet verloren te laten gaan. Ik stel me beschikbaar om dat te doen, opdat er niemand verloren gaat! Amen

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘de Grote Opdracht’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8hx1MYKrrWr&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummeR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *