Geplaatst op Geef een reactie

Schaamteloos

‘Want ik schaam mij niet voor het Evangelie van Christus, want het is een kracht van God tot zaligheid voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook voor de Griek.’
‭‭Romeinen‬ ‭1‬:‭16‬ ‭HSV‬‬

Eén van Satans andere wapens, om ons te verhinderen om uit te stappen, is schaamte. De mensen zien je staan, de buren, je familie, iedereen denkt dat je godsdienstwaanzin hebt. En je durft niemand aan te spreken, je verstijft…

Paulus had daar geen last van, hij werd gedwongen om, waar hij ook maar was, het evangelie te brengen, wat het hem ook kostte. En het koste hem wat! Schipbreuken, stokslagen, gestenigd, door weer en wind, in de hete zon, eindeloze reizen, vaak te voet, veracht door zijn volksgenoten, die hem ook nog eens probeerden te vermoorden. Maar het weerhield hem er niet van te getuigen. Sterker nog, hoe groter de druk, hoe fanatieker hij werd.

Waarom? Hij had een ontmoeting met Jezus gehad, op de weg naar Damascus. Hij had zijn stem gehoord, was geroepen om voor zijn naam te lijden, was blind geweest, letterlijk en figuurlijk en kon weer zien!

Daarom zegt hij ook, het is de kracht van God. Het evangelie is dynamiet, geladen met die explosieve kracht. Het zet mensenlevens op de kop, verandert mensen van criminelen, verslaafden en dooie, duffe kerkmensen, in predikers, evangelisten, hartstochtelijke volgers van Jezus, vaak in één ogenblik.

En het brengt redding, behoud, opnieuw het woordje sozo in het Grieks, dus ook genezing en bevrijding. Het evangelie is geen religie, het is de kracht van God! En bedenk: toen Jezus voor ons aan het kruis ging, om plaatsvervangend voor ons te sterven, hing Hij daar, helemaal naakt. We zien Hem vaak in afbeeldingen met een doekje om, maar dat is uit respect, want dat had Hij in werkelijkheid niet! Hij was totaal naakt! En weet je wat? Hij schaamde Zich niet voor jou en voor mij. Omdat Hij van ons houdt.

Daarom reken af met die valse schaamte, stuur die weg in Jezus naam en zie mensen voor je ogen veranderen, door de kracht van God, omdat jij je niet schaamde voor Hem!

Gebed: Dank U wel, Here Jezus, dat U Zich niet voor mij schaamde, toen U aan het kruis hing, maar ervoor koos om die weg te gaan en zo naakt aan het kruis te hangen in mijn plaats. Ik kies ervoor om mij, nu niet en nooit meer, te schamen voor Uw evangelie, wat Uzelf bent, opdat mensen die kracht gaan ervaren, door de kracht die U mij geeft, door de Heilige Geest. Hier ben ik, Heer, gebruik mij!

Met 👍liken, delen en abonneren help je me om zo het goede nieuws te verspreiden

Wil je dit dagelijks in je Whats App ontvangen, meld je dan aan: https://chat.whatsapp.com/BWAlmRXQ1k87muLBKxA8Gz

Ook als leesplan ‘de Grote Opdracht’ te beluisteren op YouVersion

Doe jij al mee met de 21 dagen doeltreffend bidden challenge!

Je hart 💓 nog nooit echt aan Jezus gegeven? Ga naar www.gratisgeschenk.nl en doe het nu!

Volg me op TikTok: https://www.tiktok.com/@preachingdrummer56?_t=8hx1MYKrrWr&_r=1

#opfrisser #preachingdrummer #WIBIC #christiantiktok #christelijkeTikTok #dagtekst #YouVersion #Jezus #Jesus#NiemandMagStervenZonderJezus #christian daily devotion # Redding #salvation #christianpreaching

https://linktr.ee/preachingdrummeR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *