Artikelen

Getuigenis Cornelis

Buitengewone Genade

Water scheppen

Water, van levensbelang, schoon water zeker en in Nederland hebben we dat in overvloed. Na de droogte van vorig en dit jaar is er de afgelopen weken weer heel veel gevallen en staat het her en der weer in plassen op het land.

Kracht in zwakheid

Een veel gebruikte tekst in christelijk Nederland, zeker in het kamp van de berusting. Want men heeft gebeden en het niet ontvangen, dan is Zijn genade dus maar genoeg. Maar de tekst stopt daar niet, gaat juist verder. Was die doorn in het vlees een ziekte?

Genieten

Wat is rijkdom? Is dat je alles wat je wilt zonder problemen kopen kunt? Een dikke bankrekening, waarvoor je straks rente moet gaan betalen wil je het erop laten staan? Of dat je gezond bent, een gelukkig huwelijk en kinderen die het goed doen op school en/of in de samenleving en, als het even kan, ook nog God dienen?

Werkelijke liefde

Wat is nu eigenlijk liefde, en wat is ware, werkelijke liefde? Zijn dat de vlinders in je buik, als je pas verliefd bent? Is het dat je onafgebroken bij de persoon wil zijn, waar je van houdt? Zijn dat de wilde nachten vol passie? 

Welvaart

Je hoort wel eens mensen negatief spreken over een 'welvaartsevangelie' alsof het evangelie er alleen maar op gericht is dat het goed met je gaat na je dood. Of, zoals Bill Johnson zegt, zijn we meer gericht om de mensen in de hemel te krijgen, dan de hemel in de mensen.

Waar en je?

God zoekt de mens op en roept: war ben je?
1 2 3 ... 78 79 80